Post d’estiu sobre avaluació de l’impacte de la recerca. Parlem de gènere?

26 ag.

Des del blog AQuAS recomanem molt la lectura de l’article A global call for action to include gender in research impact assessment, encapçalat per l’investigador Pavel V. Ovseiko de la Universitat d’Oxford i amb al participació activa de l’equip d’impacte de la recerca d’AQUAS.

El recomanem per tres raons:

  1. Per l’interès de la temàtica de l’article. Es tracta d’una crida a la comunitat de pràctica per a la inclusió de la perspectiva de gènere en l’àmbit de la “ciència de la ciència”.
  2. El grup d’autors signants fou, en part, engendrat a Barcelona en la primera edició de la International School on Research Impact Assessment (ISRIA), co-fundada per AQuAS el 2013.
  3. Per la bona acollida que ha tingut a Twitter i altres xarxes malgrat la seva recent i estiuenca publicació (l’article s’ha publicat al juliol de 2016). Els resultats Altmetrics de l’article el situen en la primera posició (sí!) de la revista Health Research Policy and Systems quant a articles més citats i entre el 5% de publicacions més ben puntuades en totes les categories de recerca.

Pavel-Almetrics 220

Altmetrics Resultats
Encara que sigui estiu, l’olla de recerca segueix bullint.

Austràlia serà la seu de la School d’enguany, el proper mes de setembre.

Australia ISRIA
Fem una mica d’història. La International School on Research Impact Assessment és una iniciativa que ja té 4 anys de vida. La primera edició es va celebrar a Barcelona i, justament, la línia d’investigació sobre gènere i recerca és el resultat d’una comunitat pràctica sorgida d’aquesta primera escola. Properament, en el blog AQUAS, aprofundirem en aquesta línia de recerca sobre qüestions de gènere i impacte de la recerca.

El passat 7 de juliol el blog RRI Tools publicava un post de Paula Adam sobre recerca responsable i evidència científica.

També al juliol, l’edifici central de la Universitat de Barcelona va ser el lloc on va tenir lloc el primer congrés sobre impacte social de la ciència, 1st Conference on Social Impact of Science (SIS2016), on AQUAS va participar amb presentacions sobre la Central de Resultats de Recerca i els instituts de recerca sanitària, l’impacte de la recerca duta a terme a l’Hospital Vall d’Hebron i sobre qüestions de gènere i recerca.

Aquestes van ser les presentacions on AQuAS va participar:

  • Solans M, Boukhris OF, Graham K, Grant J, Adam P. The impact of impact: evaluating  the impact of the International School on Research Impact Assessment on Building Capacity
  • Adam P, Solans M, Pons JMV, Dedeu T. An R+D policy tool for health sciences priority setting: The Results Centre from Catalonia
  • Solans M, Adam P, Carrion C, Permanyer-Miralda G, Pons JMV. Towards a better characterization of the translation of health research: examples from three health research institutes in Catalonia
  • Gavaldà N, Adam P, Solans M, Osorio D, Romea S, Núñez F, Ochoa A. Research engagement and quality of care in a major public hospital: the case of Vall Hebron
  • Vizcaino E, Ovseiko P, Greenhalgh T, Solans M, Adam P. Gender differences in health research impact assessment

Continuarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.